1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g vitkål
1½ dl röda linser
1 påse saffran (0,5g)
1 burk krossade tomater (400g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 l vatten
½ tsk sambal olek
matyoghurt
rostade pumpakärnor
salt
- Rosta pumpafröna. Bred ut ett lager i en stekpanna och rosta på hög värme några minuter. Skaka pannan och blanda om så att dom inte bränns.
- Hacka lök, vitlök och vitkål grovt och fräs några minuter i en stor (3 liter) kastrull.
- Tillsätt linser , saffran, krossade tomater, buljongtärningar, apelsinjuice och vatten.
- Koka upp och låt koka 20 minuter.
- Mixa soppan slät med en stavmixer,. Smaka av med Sambal olek och salt.
- Servera soppen i djupa tallrikar och toppa med yoghurt och pumpafrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar