3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl (210 g)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal av en ekologisk citron
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smörj och bröa formen. Jag hade inget ströbröd så jag tog kokosflingor istället.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
- Smält smöret, rör ner mjölken och blanda det i äggsmeten.
- Skrubba citronen och torka, riv sen ner skalet i äggsmeten med ett zestjärn
- Bland mjöl, bakpulver och salt och sikta sen ner det i äggsmeten och blanda försiktigt
- Grädda kakan i ugnen i ca 25 minuter. Känn med en sticka att den är färdig
- Strö lite socker på ytan och låg svalna i formen. Använder du en kransform stjälper du upp kakan på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar